Samen oud samen thuis? Politiek cafe over woonwensen van ouderen.

24 september 2024

Politiek café – vrijdag 27 september

19.30-21.00 uur De Alkenaer, Ritsevoort 36 Alkmaar

 Voor het oplossen van het woningtekort wordt mede gekeken naar ouderen, die misschien best kleiner zouden willen gaan wonen. Maar wat willen ouderen zelf? Welke belemmeringen zijn er momenteel om hun woonwensen te realiseren? Welke wetgeving zit in de weg? En welke kansen laat de gemeente liggen? Over deze en andere vragen organiseert GroenLinks-PvdA op 27 september een politiek café in Cultuurpodium De Alkenaer. Met twee Alkmaarders die een seniorenhofje willen opzetten, Marcel Ham van Movisie en lokale politici Tineke Bouchier (GroenLinks-PvdA) en Sasja Spek (Seniorenpartij Alkmaar).

Marcel Ham van kennisinstituut Movisie uit Utrecht spreekt over wat er in het land allemaal gebeurt op dit gebied. Voor de kamercommissie van het ministerie van VWS schrijft hij een paper over leefvormen in een ouder wordende samenleving. Daarin gaat het niet alleen over bouwen en stenen, maar ook over zaken als ruimte voor contact Over wijkgerichte ouderenzorg. Ook voorzieningen in de buurt komen aan bod. Een thuis is immers meer dan een huis.

Op zijn verhaal zullen Anton Coenen (Victoriehof) en Hans Grotenbreg (wooninitiatief De Rijp) reageren. Beide zijn bezig met een initiatief voor seniorenwoningen in onze gemeente en lopen tegen verschillende obstakels aan. Raadsleden Sasja Spek (Seniorenpartij Alkmaar) en Tineke Bouchier (GroenLinks-PvdA) reageren en denken samen met de zaal mee over oplossingen. Oud-wethouder Gijsbert van Iterson Scholten leidt het gesprek.

De avond is ook zeer geschikt voor mensen die meer willen weten over de Alkmaarse initiatieven om een seniorenhofje op te zetten. GroenLinks-PvdA nodigt  daarnaast alle ouderen die wel wensen hebben, maar niet in de gelegenheid zijn te komen, uit om hun wensen met de partij te delen via [email protected].

 

Wanneer?

Vrijdag 27 september 2024, 19.30 uur – 21.00 uur

Waar?

De Alkenaer, Ritsevoort 36 Alkmaar

Toegang is gratis!

Meldt u aan via [email protected] voor een gratis drankje na afloop.
Mocht u verhinderd zijn, maar wel goede ideeën hebben, stuurt u dan ook een mail naar [email protected].