PvdA in de wijken, buurten en dorpskernen

13 juni 2023

Vanaf juni 2023 is PvdA Alkmaar gestart met het afleggen van werkbezoeken aan de wijk/buurt/dorpcentra in de gemeente. De PvdAfractie doet dit elke raadsperiode omdat ervaringskennis van bewoners en organisaties uit de verschillende wijken de belangrijkste bron is om goed te kunnen oordelen en doordachte besluiten te nemen over nieuwe beleid op diverse terreinen. Denk bijvoorbeeld aan het armoedebeleid, zorg en welzijn, en beleid rondom wonen en duurzaamheid.

De eerste werkbezoeken zijn gedaan aan ontmoetingscentrum Wijkwaard en wijkcentrum De Daalder. Ons initiatief werd zeer gewaardeerd vanuit de centra en waren ook zeer waardevol omdat we veel informatie op hebben kunnen halen over wat er daar speelt. Wij hebben ook enorme bewondering voor het personeel en de vrijwilligers van deze centra. Zij bruisen van ideeën, hebben goede initiatieven samen met andere organisaties in de wijk om zoveel mogelijk wijkbewoners te bereiken. Van projecten met groen, opzetten van kleine volkstuinen en gezamenlijk opruimen van de wijk tot aan samen eten, individuele hulp bij het lezen en ondersteuning bij het beantwoorden van ingewikkelde brieven. Er ligt veel op hun bord, soms wellicht ook teveel.

 

 

 

De komende tijd zal de PvdA fractie ook andere wijk/buurt/dropcentra gaan bezoeken, evenals andere interessante sociale intitiatieven. Heb je suggesties? Laat het ons vooral weten!