PvdA bij Alkmaarse Algemene Beschouwingen: Iedereen telt mee!

2 november 2022

Afgelopen maandag 31 oktober is in de gemeenteraad het uitvoeringsprogramma en de begroting voor 2023 besproken.  In het uitvoeringsprogramma zijn de plannen en ambities uit het Alkmaars Coalitieakkoord 2022-2026 verder uitgewerkt en concreet gemaakt. Via (wijzigingen in de) begroting zijn de plannen financieel geregeld. Want plannen zijn er volop! In deze onzekere tijden van hogere kosten voor levensonderhoud, woningnood, oorlog in Europa, een energiecrisis en een omgeving waarin de schadelijke gevolgen van klimaatverandering steeds zichtbaarder worden, moeten we investeren. Investeren in bestaanszekerheid voor iedereen, in meer betaalbare en duurzame volkshuisvesting, en in solidariteit met elkaar, met kwetsbaren in de samenleving en met mensen op de vlucht.

Het college van B&W, gesteund door de coalitiefracties, heeft het lef getoond om in deze tijden door te pakken en met vooruitziende blik maatregelen te nemen. Er wordt fors geïnvesteerd in het armoede-, energie- en verduurzamingsbeleid, de jeugdhulp en extra ambtenaren om de woonbouw los te trekken.

 

Zoals David Rubio Borrajo stelde tijdens zijn bijdrage: ‘Ook wij hebben geen pasklare eenvoudige antwoorden voor de uitdagingen die ons te wachten staan […] Elk antwoord is onvolledig en kan rekenen op commentaar. Dat is de ongemakkelijke waarheid. Maar het gaat erom dat elke stap in de juiste richting een bijdrage kan leveren aan een oplossing. Zo dragen we bij aan het motto van dit coalitieakkoord om iedereen te laten meedoen in onze samenleving.’

 

Lees hier het uitvoeringsprogramma van het college B&W

Kijk hier de bijdrage van PvdA Alkmaar terug vanaf 1.22.30 uur