Overvolle restafvalcontainers

6 juni 2018

Overvolle restafvalcontainers met opengescheurde zakken ernaast. Geen fraai beeld en als je er naast woont al helemaal niet. Enkele weken geleden stelde de PvdA hier vragen over aan het college. De belangrijkste toezegging van de wethouder in reactie hierop, is dat de containers uitgerust gaan worden met een sensor die aangeeft wanneer de container bijna vol zit. Hierdoor kan direct actie ondernomen worden als een container vol dreigt te raken.

Een andere veelgehoorde oplossing, het geschikt maken van de afvalpas voor meerdere containers, zodat je als de container vol is je afval in de volgende kwijt kan, wordt vooralsnog niet overgenomen. De reden hiervoor is dat het daardoor lastiger te voorspellen raakt wanneer een container vol zit. Wel kan een container extra opengesteld worden als een andere container een storing heeft.

De PvdA is blij dat er sensoren komen die melden wanneer een container vol zit, maar ziet ook dat hiermee de problemen nog niet direct opgelost zijn. Voorlopig zit er niets anders op dan bij een volle container direct 14072 te bellen om dit te melden.