Het is bijna 22 november! Heeft u al een keuze gemaakt?

17 november 2023

Mocht u nog geen keuze hebben gemaakt op wie u 22 november gaat stemmen, overweegt u dan eens op een sociale en groene mede-Alkmaarder te stemmen. Graag leg ik u uit waarom.

Als trotse geboren en getogen Alkmaarder, ben ik al mijn hele leven maatschappelijk en politiek betrokken. Sinds mijn tienerjaren heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan voor mensen in kwetsbare situaties. Van jongeren helpen die op het slechte pad dreigen te raken, tot aan ouderen bijstaan die hulp nodig hadden met de bureaucratie om toegang te krijgen tot sociale voorzieningen. Van 2015 tot 2022 zat ik in de Alkmaarse gemeenteraad en was ik woordvoerder economie, financiën, duurzaamheid en diversiteit. In de Alkmaarse politiek stond ik bekend als een verbinder en iemand die samenwerking ten goede van de inwoner bovenaan zet.

De reden dat ik de stap naar de Tweede Kamer wil zetten is omdat ik denk dat de landelijke politiek wel wat meer verbinders kan gebruiken. Politici die dichtbij de mensen staan en politiek bedrijven met warmte en respect voor de mening van een ander. Politici die tegenstellingen overbruggen en niet vergroten. Politici die valse tegenstellingen in durven te ruilen voor gezamenlijke doelen.

De afgelopen jaren is Den Haag te veel bezig geweest met zichzelf, en te weinig met het oplossen van de problemen in het land. Daardoor staat de bestaanszekerheid van veel mensen onder druk, is het vertrouwen in de politiek historisch laag en hebben ze GEEN goed antwoord op de klimaatverandering. Allemaal zaken waar ik mij in de gemeenteraad ook voor heb ingezet, maar waarvan ik me realiseer dat dit landelijk opgelost moet worden.

We moeten hard werken om het vertrouwen van de mensen terug te winnen en dit terug laten komen in het beleid dat wordt gemaakt. De samenleving heeft er behoefte aan dat we schouder aan schouder werken aan gezamenlijke doelstellingen, die onze samenleving en economie versterken in plaats van kleine verschillen vergroten en langs elkaar heen leven. Samen kan het echt, socialer en groener.

Tot slot, naast al deze belangrijke onderwerpen is het ook gewoon goed als op één van die 150 Tweede Kamerzetels een Alkmaarder zit. Vertegenwoordiging in de landelijke politiek hebben gaat voor Alkmaar en de regio een positief verschil maken op verschillende onderwerpen.

Veel dank voor het lezen, mocht u 22 november mij willen steunen met uw stem, dan kun je mij op de lijst vinden bij GroenLinksPvdA – Lijst 3, Nr.40.

 

Dank voor het lezen en uw aandacht! Met een warme en vriendelijke groet,

 

Mohamed Nabih

 

Kandidaat-Kamerlid GroenLinks-PvdA

 

Alkmaarder