Gelukkig nieuwjaar en top 3 goede voornemens

4 januari 2019

Gelukkig nieuwjaar!

De PvdA wenst iedereen het allerbeste voor 2019. We hopen komend jaar samen weer veel mooie dingen te bereiken in onze gemeente. Onze top 3 van goede voornemens:

Meer woningen

Met stip op 1: bouwen, bouwen, bouwen. Er worden het komende jaar 149 nieuwe sociale huurwoningen opgeleverd. Een mooi aantal, maar wat de PvdA betreft proberen we komend jaar de woningbouw, ook van betaalbare koopwoningen, fors te versnellen.

Meer betrokkenheid

Ons tweede goede voornemen is om omwonenden veel meer, en eerder, te betrekken bij woningbouwprojecten. Door de buurt van het begin af aan mee te laten denken over wat er precies gebouwd wordt, worden (hopelijk) langdurige bezwaarprocedures verderop in het traject voorkomen. De afgelopen jaren hebben we met talloze bewonerscomités gepraat over nieuwbouwprojecten. Hun ervaringen willen we komend jaar gebruiken om betere afspraken over participatie te maken met projectontwikkelaars.

Betere jeugdzorg

Ons derde goede voornemen is om de financiering van de jeugdzorg beter te organiseren. De afgelopen jaren hebben we te vaak gezien dat gemeenten en jeugdzorgaanbieders tegenover elkaar stonden met ruzie over tarieven, administratiedruk en aanbestedingen. Ondanks dat we een gezamenlijk belang hebben: de beste zorg voor onze kinderen. Komend jaar wordt er nieuw beleid opgesteld. Wat ons betreft wordt daarin de nadruk nog veel meer gelegd op samen optrekken, en worden aanbestedingsprocedures en administratieve verplichtingen zoals tijdschrijven zoveel mogelijk beperkt.

Uiteraard hebben we nog meer ambities, en heeft elk raadslid ook zijn of haar eigen portefeuilles waarop we dingen willen bereiken.

Heeft u ook een suggestie voor iets waar de PvdA dit jaar aandacht aan zou moeten besteden? Laat het ons weten via onze Facebook pagina of info@pvdaalkmaar.nl.

  1.