PvdA: weer aan het werk

9 september 2019

De zomervakantie is voorbij en het politieke seizoen weer begonnen. Dus komen er weer bouwplannen naar de gemeenteraad. En nieuwe beleidskaders voor Jeugdzorg, WMO en participatie. Aan het werk dus!

Nieuwe sociale beleidskaders
Na 9 maanden van overleg en schrijven worden deze maand de nieuwe beleidskaders voor het sociaal domein vastgesteld. Jeugdzorg, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en het participatiebeleid. Voor het eerst worden deze als één document gepresenteerd. Omdat de problemen waar Alkmaarders tegen aan lopen vaak alle drie de terreinen raken: werkloosheid, armoede en ziekte gaan te vaak samen, waar kinderen dan weer de dupe van dreigen te worden. De PvdA is zeer tevreden met deze integrale aanpak. En met de nadruk op preventie, die op alle drie de terreinen gelegd wordt: voorkomen is stukken beter dan genezen.

Dak AZ stadion
Net als veel Alkmaarders zijn wij enorm geschrokken van het instorten van het dak van het AZ stadion. En enorm opgelucht dat het niet tijdens een wedstrijd is gebeurd. AZ, de gemeente en de Onderzoeksraad Voor Veiligheid doen nu onderzoek naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. Wij wachten alle onderzoeken af en hopen dat daarmee toekomstige tragedies voorkomen kunnen worden. Wiens ‘schuld’ dit is of wie wanneer waarvoor al gewaarschuwd had vinden wij op dit moment niet zo interessant. Eerst zorgen dat AZ weer veilig in Alkmaar kan voetballen, want ze gaan juist zo lekker de afgelopen weken.

Bouwplan van de maand: Sperwerstraat
Vorige week werd de procedure opgestart voor 78 nieuwe woningen aan de Sperwerstraat in Alkmaar Noord. Wat ons betreft een fantastisch plan, omdat 80% hiervan echt goedkope huurwoningen gaan worden, met een huur van minder dan 600 euro per maand. Zo werken we aan onze belangrijkste doelstelling voor deze vier jaar: heel veel betaalbare woningen bouwen.