Gemeente Alkmaar start onderzoek naar mogelijkheden om lantaarnpalen te transformeren tot oplaadpunt

4 oktober 2018

De gemeente Alkmaar is een onderzoek gestart om te zien welke mogelijkheden er zijn om lantaarnpalen een dubbelfunctie te laten vervullen. Naast licht geven zouden ze in de toekomst ook de accu’s van elektrische auto’s moeten opladen. Het onderzoek komt voort uit het coalitieakkoord en toont de nieuwe ambities van de gemeente op het gebied van duurzaamheid. Het aantal oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s zou hiermee op simpele wijze verveelvoudigd kunnen worden.

“De PvdA heeft voor de verkiezingen in maart dit plan geïnitieerd. We zijn zeer verheugd om te zien dat deze verkiezingsambitie nu gerealiseerd wordt en kijken uit naar de uitkomsten van het onderzoek” aldus David Rubio Borrajo, fractievoorzitter van de PvdA Alkmaar.

Andere Europese gemeenten, zoals bijvoorbeeld München, zijn ook al eerste pilotprojecten begonnen om lantaarnpalen om te vormen tot oplaadpunten. Ook zijn er veel initiatieven uit het bedrijfsleven, waaronder autofabrikant BMW, die zich inzetten voor deze veelbelovende technologie.