20 november 2017

Afscheid Tineke Komen

Na bijna acht jaar in de raad te hebben gezeten neemt raadslid Tineke Komen op 16 november afscheid van de raad. In deze open brief licht ze haar besluit toe en blikt ze terug op acht fantastische jaren.

Beste PvdA’ers en andere stadsgenoten,

8 jaar heb ik met hart en ziel genoten van mijn rol als volksvertegenwoordiger, met alles erop en eraan. Het raadswerk neemt veel tijd om goed uit te voeren. De voorbereiding van vergaderstukken, de contacten met de Alkmaarders, organisaties etc. Ik doe dit heel graag, want ik vind de uitvoering van het sociaal domein leuk en belangrijk. Daarnaast ben ik ook werkzaam in de gezondheidszorg. Maar helaas de gevolgen door overbelasting en werkdruk zijn te groot. Zoals meerdere mensen weten heb ik een huidprobleem wat lastig te tackelen is. Mijn huid protesteert en heeft steeds meer tijd nodig om te herstellen.

Het was en is een lastige en emotionele beslissing maar ik moet voor mijn gezondheid kiezen daarom heb ik het besluit genomen om voortijdig te stoppen met mijn raadslidmaatschap. Moeilijk omdat wij een super fijne fractie hebben en ik graag mijn tweede termijn af had willen maken.

Als trotse Alkmaarse heb ik het vaandel van de PvdA uitgedragen. Ik heb me volledig ingezet en mooie momenten beleefd als de motie voor een vluchteling kind die zelfs landelijk in het nieuws kwam, de winterwandelingen voor ouderen, de WMO gids die opgenomen werd in de gemeentegids, dat de gemeente goede zorg en voorzieningen waarborgt, dat de gebouwen toegankelijk zijn hoewel dat nog wel veel beter moet worden en natuurlijk het gewone raadswerk met de vele werkbezoeken, de campagnes, canvas acties en de verkiezingen met de nodige debatten en natuurlijk het Ombudswerk. Genoeg om met een goed en tevreden gevoel op terug te kijken.

David Rubio Borrajo, een bekend commissie lid en onze lijsttrekker bij de volgende verkiezingen, is mijn opvolger als raadslid. Mijn sociale portefeuille draag ik over aan Katinka Kerssens die als commissielid al werkzaam is. Ik hou straks veel tijd over, en zal mijn raadslidmaatschap zeker gaan missen maar op afstand zal ik jullie blijven volgen.

Gelukkig stop ik niet volledig, want het Ombudswerk blijf ik doen, de eerste nieuwe case is alweer ontvangen. Ik wens de PvdA bij de komende verkiezingen een grote overwinning toe en ik zal zeker mijn bijdrage leveren bij de verkiezingscampagne!

Vriendelijke groetjes,

Tineke Komen
PvdA Alkmaar